Karriär, lön och framtid
En utbildning från LTH ger dig en solid grund för att arbeta med – och skapa nya lösningar för – en hållbar samhällsutveckling och en grön, miljövänlig omställning.
Ingenjör – lön och karriär
Ingenjörer finns inom många branscher där de utvecklar och använder ny kunskap och teknik. Som ingenjör har du förmågan att snabbt hämta in nya kunskaper och lösa problem – ofta på nya sätt. Du kan arbeta med planering, konstruktion och utveckling av nya produkter, men även med till exempel forskning och undervisning. En ingenjör arbetar oftast i projekt tillsammans med människor från andra ämnesområden, inte sällan som chef eller projektledare.
Civilingenjör
- Rekommenderad ingångslön: 40 200
- Medellön: 59 400
Högskoleingenjör
- Rekommenderad ingångslön: 38 100
- Medellön: 50 700
Arkitekt – lön och karriär
Medellönen för arkitekter är 43 300 kr per månad.
Som utbildad arkitekt öppnar sig ett brett arbetsområde inom privat, offentlig eller statlig verksamhet. Du kan arbeta med:
- Visioner och ritningar för nya byggnader och stadsutveckling
- Utveckling och renovering av byggda miljöer
- Inredning, möbler och utställningsdesign
- Projektering och rådgivning
- Underlag för markanvändning inför politiska beslut
Industridesigner – lön och karriär
Medellönen för industridesigners är 50 400 kr per månad.
Som industridesigner kan bidra till utvecklingen och användningen av produkter och tjänster ur ett miljömässigt, socialt och ekonomiskt hållbarhetsperspektiv. Du kan arbeta med att utforma, utveckla eller förbättra produkter i allt från tandborstar, möbler eller avancerad läkemedelsutrustning, till tjänster och system. Du får kunskap och verktyg för att i framtiden arbeta med viktiga områden och påverka samhällsutvecklingen.
Livsmedelstekniker – lön och karriär
Medellönen för livsmedelstekniker är 38 900 kr per månad.
Lönesättning varierar mellan yrkesroll, arbetsuppgifter och erfarenhet.
Som utbildad livsmedelstekniker får du snabbt jobb och har goda karriärmöjligheter. Många tidigare studenter har en ledande position. Som livsmedelstekniker kan du bland annat arbeta med:
- Produktions- och kvalitetsledning
- Produktutveckling
- Livsmedelsinspektion