Hoppa till huvudinnehåll

Studenter från hela världen till Lund

– Publicerad den 20 August 2013

Tisdagen den 20 augusti är det Arrival Day för nya internationella studenter. Cirka 2 000 studenter från hela världen kommer till Lund för att studera under en termin eller flera år. Av dem är det runt 350 studenter som börjar på LTH.

Bland utbytesstudenterna kommer de största studentgrupperna från Tyskland, USA, Frankrike, Holland och Spanien. De största grup­perna internationella studenter som är antagna till ett av Lunds universitets master- eller kandidatpro­gram kommer från Tyskland, Storbritannien, Holland, USA och Kina.

Inför detta läsår har antalet betalande studenter ökat med 44 procent. Nytt för denna termin är studenter inom programmet Science without Borders, som är ett nationellt stipendieprogram mellan Sverige och Brasilien, men även Study Abroad som innebär att utländska universitet kan köpa en del av en utbildning för sina studenter vid svenska universitet.

– Höstterminen 2012 tog vi emot 230 betalande studenter och inför HT 2013 tar vi emot 332 nya studenter som har betalat för att studera vid Lunds universitet, berättar Richard Stenelo, biträdande sektionschef för externa relationer.