Hoppa till huvudinnehåll

Stort utvecklingsbidrag till Vattenhallen

– Publicerad den 2 September 2013

Vattenhallen Science Center LTH får 4 miljoner i utvecklingsbidrag från Sparbanksstiftelsen Färs och Frosta. Pengarna blir det första tillskottet till en planerad utbyggnad, vilket kommer göra det populära besöksmålet mer än tre gånger så stort som idag. Just Färs och Frostas bidrag öronmärks till högteknologisk AV-teknik för ett helt nytt auditorium och en ny utställning om mag- och tarmkanalen där besökarna kan få vandra genom en tarm i tunnelstorlek!

- Vi är väldigt tacksamma och sätter nu omgående igång med projekteringsarbetet för en utbyggnad av Vattenhallen, säger Lunds universitets rektor Per Eriksson.

Vattenhallen har idag närmare 40 000 besökare per år från hela regionen. Verksamheten har slagit i taket och kan inte expandera mer i de nuvarande lokalerna. Genom bidraget från Sparbanksstiftelsen Färs & Frosta kan projekteringen på närmare 2000 kvm påbörjas.

Utvecklingsbidraget på 4 miljoner ska bland annat gå till inredning och finansiering av högteknologisk AV-teknik i ett nytt auditorium som blir en viktig och central del i tillbyggnaden. Där kommer man att kunna ta emot skolklasser och erbjuda besökare vetenskapsshower och interaktiva upplevelser med hjälp av modern teknik.

Läs hela pressmeddelandet här