Hoppa till huvudinnehåll

Science slam med LTH på The Conference

– Publicerad den 21 August 2013

Vinnaren av Science Slam fick en trähatt, som här demonstreras av Anders Frick, innovationsjournalist som också var moderator för evenemanget.

Komplicerad mångårig spjutspetsforskning presenterad på åtta minuter – hur gör man det? Den utmaningen hade sex LTH-forskare framför sig den 21 augusti, då klusterorganisationen Media Evolution arrangerade ett Science slam på sin årliga konferens, The Conference.

Science Slam är den naturvetenskapliga motsvarigheten till diktintresserades Poetry slam. Under åtta snabba minuter presenterar forskare spännande samhällsnyttig forskning inför publik, som agerar jury och ger föreläsarna betyg. Högst betyg fick Anders J Johansson, som därmed tog hem en specialtillverkad lamphatt i trä.

Klicka här för att se hela timmen med Science slam på The Conference.

LTH-forskare har varit med i Science slam förr, men det unika den 21 augusti var att alla forskare sysslar med informations- och kommunikationsforskning, ICT. Här är föreläsarna och titeln på deras respektive föredrag:

Presentationerna direktsändes på webben, och spelades även in av Utbildningsradion för att vid senare tillfälle visas i Sveriges Television.

Science slam med LTH-forskare 2013

The Conference 2013

Biljetter

Läs om Vattenhallens Science slamturnering

Science Slam med LTH i Almedalen