Hoppa till huvudinnehåll

LTHs examenshögtid direktsänds på webben

– Publicerad den 23 May 2014

Den 23 maj var det dags för LTHs examenshögtid under högtidliga former i universitetshusets aula. 100 examinander får ta emot diplom ur rektor Anders Axelssons hand och med tal av bland andra Lunds universitets rektor Per Eriksson. För första gången streamas, direktsänds, högtiden, så att de som inte har möjlighet att närvara i aulan kan se högtiden på LTHs webbplats: 

www.lth.se/stream

Vid den andra högtiden kl 16 kommer det runt 20 masterstudenter med familjer, så här hålls presentationer och tal delvis på engelska.

Vid ceremonin kl 12 blir det pris- och stipendieutdelning:

•Sparbanksstiftelsen Färs & Frostas forskningspris för särskilt framstående avhandlingsarbete vid LTH går till Martin Ek som under det gångna året disputerat i materialkemi och nanoteknologi och livefilmat på närapå-atomnivå. Förutom äran får han 100 000:-.

Läs intervju med Martin Ek här  

Sparbanksstiftelsen Skånes pris för bästa examensarbete får Karin Hultström för sin uppsats "Image based wheel detection using random forest classification" samt Marcus Falkvall och Viktor Nilsson för "Optimerad framledningstemperatur i Lunds fjärrvärmenät". Prissumman är på 2 500 :- per arbete.

Skånska Ingenjörsklubbens 100-årsstiftelses resestipendier går doktoranderna Kerstin Johnsson, Matematikcentrum och Karl Fridolf, avdelningen för brandteknik, som får 15 000:- vardera.