Hoppa till huvudinnehåll

LTH på spaning efter strategiska samarbeten i Taiwan

– Publicerad den 23 May 2013

Lars Samuelsson och Per Eriksson.

Nyligen var tre av LTH:s professorer i Taiwan, tillsammans med Lunds universitets rektor Per Eriksson. Syftet var att utröna om LTH och Lunds universitet skulle kunna utveckla nya strategiska samarbeten med universitet och företag där.

Under veckan besöktes delegationen sju olika universitet och ett par företag. Dessutom bjöd Taiwans utbildningsminister Wei-Ling Chiang till möte på utbildningsministeriet. Det effektiva innovationssystemet vid Lunds universitet och det svenska lärarundantaget – alltså att forskare och lärare vid svenska universitet har rätt till resultatet av sin forskning – var
två saker som imponerade på utbildningsministern. Under mötet med LTH-delegationen blev han så entusiastisk att han på stående fot bjöd in sig själv och sin familj till att komma och göra ett närmare studiebesök i Sverige.

– Det svenska tillvägagångssättet låter mycket intressant. Jag kommer och hälsar på er i Lund, och jag tar med mig ett par rektorer från några av våra främsta universitet, sa Wei-Ling Chiang.

Läs hela artikeln i LTH-nytt