Hoppa till huvudinnehåll

Jubileum för 25-årig LTH-nytt

Tidningen kom till under den korta period på 80-talet när LTH och matematisk- naturvetenskapliga fakulteten var sammanslagna och hade gemensamt kansli. Därför hette tidningen också LNTH-nytt från början. Initiativet kom från dåvarande rektor Bertil Thörnell, som för övrigt avled förra året.

Mats Nygren – Publicerad den 26 November 2014

Tidningen var tunn och gjordes först av tjänstemän på kansliet. Efter något år var sammanslagningen av fakulteterna över, tidningen fick heta LTH-nytt och en redaktör anskaffades, nämligen Lasse Sjöblom som tidigare arbetat med forskningssamverkan. Snart hade LTH också halvtidsanställt en forskningsjournalist vid namn Göran Frankel.

Tidningen kom ut fyra gånger om året och berättade om händelser från vårt campus, som så småningom kom att om- fatta Malmö och därefter även Helsingborg och en skoglig verksamhet i södra Småland.

På LTH fanns då sedan länge även tidningen ORDO, som teknologkåren gav ut, med debatt och forskningsreportage. Senare har teknologkåren periodvis – i mån av redaktör – gett ut tidningen Pålsjö Ängsblad. 

År 1999 tog Mats Nygren över redaktörsrollen. Förutom Frankel skrev även Kerstin Lundgren i tidningen. 2005 beslöts efter en utredning att samordna LTH-nytt med universitets personaltidning LUM så att LTH skulle synas mer i LUM. I gengäld minskades utgivningen av LTH-nytt till en gång per termin då den skulle komma ut med främst alumner och studenter som målgrupper.

I våras gick Mats Nygren i pension och Anders Frick tog över rodret.