Hoppa till huvudinnehåll

"Gyllene läge att stärka forskning och tillväxt inom hållbar industri"

Om regeringen och de stora forskningsfinansiärerna kan enas om att göra ytterligare och helt nödvändiga investeringar i moderna laboratorier och testbäddar för exempelvis halvledar- och nanoteknologi, liksom i forsknings- och lärandemiljöer, kan Sverige ta vara på den unika chans som uppstått tack vare ESS och Max IV i Lund. Det skriver Annika Olsson, rektor för LTH.

– Publicerad den 16 February 2022

Max IV i skymnings- eller gryningsljus. Foto:
LTH:s rektor Annika Olsson betonar dock att det behövs ytterligare investeringar i forsknings- och lärandemiljöer för att potentialen med att ESS, Max IV och Nanolab Science Village fullt ut ska tas tillvara. Foto: Leif Jansson

LTH:s rektor Annika Olsson skriver ett blogginlägg om ett "gyllene läge för svensk industri och svenska lärosäten att samverka, så att ett plus ett blir mer än två":

Ska svenska företag fortsätta att vara bland världens främsta när det gäller att leverera säkra och resurseffektiva produkter behövs samverkan mellan akademi och näringsliv, där spjutspets möter spjutspets. Utan starka forskningsmiljöer, och utan ett utbyte av kompetenser, kan Sverige inte befinna sig i global framkant i fråga hållbar och digital industri.

Hela blogginlägget: Tillsammans kan vi stärka forskning och tillväxt inom hållbar industri