Hoppa till huvudinnehåll

Framgångsrik vår för projektet "Skapa din framtid"

– Publicerad den 4 June 2014

LTHs projektet ”Skapa din framtid” har under våren besökt 10 högstadieskolor i Malmö för att inspirera eleverna från årskurs 8 och 9 till att läsa vidare och våga drömma. Nu är projektet avslutar för våren, men återkommer till hösten. Lunds Tekniska Högskola stödjer projektet minst ett år till och nästa år ska högskolan samarbeta med Högskolan i Kristianstad, där studenter ska besöka sjuor på högstadiet, efter samma modell. Förhoppningen är att projektet kan växa ännu mer. Skolor som de fem studenterna i projektet har besökt har redan bett om uppföljningsbesök och med externt stöd skulle projektet kunna spridas och fortsätta i större skala

”Skapa din framtid” lägger vikten vid att möta elever från miljöer och med en bakgrund där avancerad högskoleutbildning normalt inte är ett alternativ för framtiden. Projektet innebär därför en möjlighet för en breddad rekrytering till högskolan samtidigt som varje elev kan få insikt i fördelarna med att läsa vidare och vad som faktiskt krävs för att komma in på en universitetsutbildning.

– Här pratar vi med elever på elevers eget språk, inspirerar och visar upp möjligheterna som man får om man väljer att studera vidare, säger Mohammed Taha som varit projektledare för ”Skapa din framtid”, men nu lämnar över till nya krafter eftersom han börjat arbeta som ingenjör.

”Skapa din framtid” har fått mycket uppmärksamhet i medier under våren och här under länkar vi till ett inslag i Sydnytt och en artikel i Ingenjören.

Se inslaget om ”Skapa din framtid” i Sydnytt

Läs om ”Skapa din framtid” i Ingenjören