Hoppa till huvudinnehåll

Forskarluncher med kemisk touch

Under hösten kombineras lunch med populärvetenskapliga föredrag om mat och kemi. Sår är det i alla fall på Kemicentrum på LTH:s campus. Lunchföredrag har funnits på Kemicentrum de senaste fyra åren, men har då hållits i en föreläsningssal. Nu tar man ut föreläsningarna ur föreläsningssalen, in i café Ester - och gör de ännu lite mer populära.

– Publicerad den 5 November 2014

Läkemedelsforskaren Ulf Ellervik var först ut med att hålla ett populärvetenskapligt föredrag

– Vi vill göra forskningen mer tillgänglig för studenterna och för allmänheten, och vad kan vara bättre att kombinera forskning inom kemi och livsmedel med än mat? Därför satsar vi nu på forskarluncher där publiken får njuta av spännande forskning och populärvetenskap över lunchen, säger Cecilia von Arnold, som är en av initiativtagarna bakom satsningen.

Hon tillägger att många forskare på Kemicentrum forskar kring livsmedel och tanken är att visa upp den forskning som sker. Dessutom vill man visa på olika spännande områden inom kemin och mat är onekligen ett sådant spännande område som det finns ett stort intresse för i samhället.

Läs mer om höstens forskarluncher

Se bilder från dagens lunch

Forskarporträtt med Ulf Ellervik

Ulf Ellerviks egen webbsida