Hoppa till huvudinnehåll

Fem snabba frågor till Fredrik Palmqvist…

…LTH:s kanslichef som nu varit 1,5 år på sin post och under denna tid hunnit med att sätta igång och genomföra många projekt – bland annat baserade på hans bakgrund som tidigare chef inom telekombranschen.

Anders Frick – Publicerad den 27 November 2014

Workshop om bemötande

Vad har varit mest intressant under din tid som kanslichef?

– Mycket har varit intressant och spännande – inte minst att samarbeta och samverka med alla härliga människor på Lunds universitet. Jag lär mig verkligen något nytt varje dag. Det händer också mycket spännande i hela regionen i och med Max IV och ESS. Något annat som förvisso är mindre spännande men väldigt intressant är den bakvända ekonomiska fördelningsmodell som används inom svenska universitet och högskolor för att fördela pengar.

Inom ramen för förbättringsprojektet "Kansli2014" har du har sjösatt en satsning på föreläsning och workshops med fokus på bemötande - vad är tanken med det?

– För mig är samarbete oerhört viktigt och en grund för nyskapande på alla plan. Respekt och ett gott bemötande är hörnstenar för att samarbetet ska fungera och det är en av anledningarna till varför vi har prioriterat detta projekt. För LTH:s kansli är kundfokus en självklar del i det dagliga arbetet, både internt och externt. Vi är ju faktiskt varandras arbetsmiljö.

Vilka är de största utmaningarna för LTH under 2015?

– Nästa års stora utmaning blir helt klart LTH:s utbildningsekonomi. Samtidigt finns ju även andra utmaningar eller snarare möjligheter. Både Lunds universitet och LTH får nya rektorer och vid årsskiftet får LTH även en ny styrelse.

På vilket sätt ser du att kansliet ska kunna serva verksamheten bäst?

– Med kundfokus, framförhållning och rätt kvalitet.

Till sist: Vad önskar du dig i julklapp? 

– Jag älskar ju att laga mat, så en ny klotgrill behöver jag alltid. På tal om grill och jul så kan jag tipsa om att julskinkan blir mycket saftigare och smakrikare om man griljerar den på indirekt värme i en klotgrill istället för i ugnen. Jag vill också passa på att önska alla en riktigt God Jul och Gott Nytt 2015!