Hoppa till huvudinnehåll

En smygtitt på V-huset…

Just nu pågår en ombyggnad av V-huset på LTH:s campus i Lund. En satsning på 300 miljoner kronor ska bland annat öka antalet grupprum, förbättra inomhusmiljön, fördubbla antalet studieplatser och ge utökade ytor för spontana möten. Inflyttningen sker i två steg – det första nu i december, det andra till sommaren 2016.

Anders Frick – Publicerad den 26 November 2014

Foto: Karin Landström

Företaget A-plan arkitektkontor ritar själva byggnaden medan inredningsarkitekter från ABAKO ritar bar-/cafédisk, biblioteksdisk, foajésoffa och föreskriver all lös inredning. Målet är att skapa fler studieplatser och ge V-husets studenter en bättre studiemiljö.

– Vi vill skapa ett helhetskoncept och ge V-Huset en tydlig identitet som är unik. Interiör ska avspegla utbildningsinriktningen och studenterna av idag och imorgon. Designkonceptet bygger på identitetsskapande inredning som symboliseras i färgpalett, material och formspråk. Kort sagt vill vi lyfta verksamheten i huset och se till att det är socialt hållbart över lång tid framöver, säger AnneMerete Sørensen, inredningsarkitekt på ABAKO Arkitektkontor, till LTH-nytt.

Läs mer:

http://www.abako.se/vara-projekt/v-huset-lth-lunds-universitet/

http://www.lth.se/nyheter-och-press/nyheter/visa-nyhet/article/v-huset-byggs-om-foer-att-faa-en-studiemiljoe-i-to/

http://www.vhuset.lth.se/service-och-drift/renoveringsprojektet/