Hoppa till huvudinnehåll

3D-band underhåller på Kulturnatten

På Kulturnatten i Lund den 20 september sker en världsunik premiär. Då håller musikbandet Xerox en konsert - på instrument som skrivits ut med hjälp av 3D-skrivare på Lunds Tekniska Högskola.

Anders Frick – Publicerad den 19 September 2014

Teknik bidrar till god kultur, och därför deltar Lunds Tekniska Högskola också i årets upplaga av Kulturnatten. På LTH:s campus i Lund kommer en mängd spännande och intressanta aktiviteter att ske.

Bland annat sker en världsunik musikpremiär med hjälp av instrument som skrivits ut på 3D-skrivare. Konserten genomförs av bandet Xerox från Musikhögskolan, hålls i anslutning till Studiecentrum och upprepas flera gånger under eftermiddagen den 20 september 2014.

Förutom musikpremiären kan besökare bland annat även prova på att köra Segway, lära sig programmera, skapa ljudberättelse och på plats återuppleva den superpopulära julkalender som varje år har tusentals tittare.

Vattenhallen Science Center LTH firar i år femårsjubileum och har därför laddat upp lite extra, med allt från kemishower och musikraketer till jättesåpbubbleproduktion och en bajsresa(!).

Välkommen att besöka LTH på Kulturnatten!

Läs mer:

LTH:s program på Kulturnatten 

Övrigt program - kulturnatten.nu