Fristående kurser
Mat, myter och molekyler (TFRC35), 7.5 hp
Food, Myths and MoleculesVad vet du om matens molekyler och vad som egentligen händer vid matlagning hemma eller i en livsmedelsfabrik? Efter avslutad kurs skall studenterna kunna svara på frågor som: Varför blir äppelskivor bruna? Varför är kokt äggvita vit? Hur tas maten egentligen upp av kroppen? Stämmer det att man blir mättare om man dricker ett glas vatten innan måltiden? Vad innehåller mjölken så att den får så lång hållbarhet och går det snabbare att koka potatis på högsta värme? Vad gör egentligen E-nummer i industrimaten? Varför ger kött upphov till mer växthusgaser än baljväxter?
Kursplan
PDF WebbsidaFörkunskapskrav
Grundläggande behörighet
Anmälningsuppgifter
När | Hösttermin 2021, 2021-09-01 - 2022-01-14 |
---|---|
Plats | Lund |
Studietakt | Distans • Kvartsfart • Blandad undervisningstid |
Språk | Svenska |
Anmälan senast | 2021-04-15 Gå till anmälan |
LU:s kurssida | TFRC35 |
Urval | Se LU:s kurssida |
Kontakter
Kursansvarig | Karolina Östbring karolina.ostbring@food.lth.se |
---|