Hoppa till huvudinnehåll

Nyheter

13 februari 2017

En del torkade kryddor – som basilika, dill och koriander – kan vara en trist historia. Detta kan det bli ändring på. En grupp forskare i livsmedelsteknik har upptäckt att om basilikablad får elstötar, smakar och luktar den torkade varianten nästan som färsk.

11 februari 2017

Vad driver intresset för programmering hos kvinnor? Vad avgör deras utbildningsval? Sandra Nilsson är adjunkt i datavetenskap vid LTH och har velat djupdyka i frågor om hur andelen kvinnor som väljer datavetenskapliga utbildningar kan bli större.

7 februari 2017

Ett nytt industriellt forskningscentrum ska maxa nyttan med havre. Leif Bülow, professor i tillämpad biokemi vid LTH blir samordnare. Målsättningen är att utveckla nya havrebaserade, hälsosamma produkter. Sådana produkter bedöms bli eftertraktade i en tid då allt fler söker sig till vegetabiliska och funktionella livsmedel. Ett ytterligare [...]

desc
7 februari 2017

Oscar Lindén, student på riskhanteringsprogrammet, har fått pris av Intresseföreningen för processäkerhet (IPS) för bästa examensarbete med inriktning mot processäkerhet. Examensarbetet beskriver en metod för bedömning av riskfaktorer vid underhållsarbeten.

3 februari 2017

Sedan 15 år använder LTH ett system för att belöna goda lärare – LTH:s Pedagogiska Akademi. Modellen har rönt stort intresse från flera lärosäten och länder, och nu framhåller den norska regeringen LTH:s arbete i en Stortingsmelding om kvalitet i högre utbildning.

27 januari 2017

Precis lika god som vanlig kladdkaka. Så sa en smakpanel om den veganska kladdkaka som togs fram av en grupp livsmedelsteknikstudenter vid LTH.

desc
24 januari 2017

Marika Karras och Kari Ella Read är 2016 års stipendiater till Peter Stahres stipendium för sin Masters-uppsats "Kostnads- och nyttoanalys av införandet av hållbar dagvattenhantering som riskreducerande åtgärd mot översvämning – med fokus på monetär värdering av ekosystemtjänster". Juryns motivering lyder: "Marika Karras och Kari Ella Read har [...]

20 januari 2017

Kemiprofessor Ulf Ellervik gav den första föreläsningen under Lunds universitets jubileumskurs. Han visade njutningens molekyl – och berättade om en 18 månaders frist för de förälskade och inte sällan omdömeslösa.

18 januari 2017

Den 18 och 19 januari träffas några av framtidens innovatörer på LUX för att demonstrera och berätta om sina forsknings- och utvecklingsprojekt.

12 januari 2017

Nya numret av LTH-nytt rymmer ett axplock av nyheter från LTH, och bilder av ett mångsidigt campus som är rikt på konst. Finn forskningsmagasinet i Kårhusets foajé eller i tidningsställen i entréerna på campus.