Hoppa till huvudinnehåll

Nyheter | LTH profilområde: Livsmedel och bioteknik

1 juni 2024

När det planeras för mat i kristider – vilka livsmedel föreställer vi oss då? Konservburkar och frystorkad mat tänker många, men faktum är att om det uppstår en kris så är det inte bunkrade konserver som räddar oss.

5 juli 2024

Efter Rysslands invasion av Ukraina har livsmedelsberedskap seglat upp som en prioriterad fråga. Forskaren Cecilia Tullberg berättar om hur hon och många andra experter anser att vi ska säkra tillgången på mat.

17 juni 2024

LTH medverkar under årets Almedalsvecka med seminarier som belyser olika former av beredskap. Seminarierna äger rum den 26 juni.

23 januari 2024

Varje år får ett antal mastersstudenter i livsmedelsteknik i uppdrag att utveckla förslag på ny mat som görs av rester från livsmedelsindustrin. Årets studentgrupper presenterade fyra helt olika, men alla välsmakande, varianter. Läs om dem här!

11 december 2023

Lunds universitet och Tetra Pak Processing satsar gemensamt på att bygga en av Nordens största forskningsanläggningar för precisionsfermentering. Där ska mikroorganismer väljas ut, trimmas och hårdtränas med uppdraget att omvandla oätliga rester till mat och material åt en växande befolkning.

17 oktober 2023

Forskningshubben Biotech Heights ska fokusera på bioprocessteknik och nya lösningar inom hållbar produktion av livsmedel och material. Samarbetet cementerar ett decennielångt partnerskap mellan Tetra Pak och Lunds universitet.